Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich nu bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Maar er zijn ook kinderen bij wie niet alles ‘vanzelf’ gaat. Een kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Meestal gaat het goed, maar soms ontstaan er problemen in de motorische ontwikkeling. Bij de behandelingen kinderoefentherapie wordt aangesloten bij de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen. Bij kinderen staat daarbij vooral spelen en plezier in bewegen op de voorgrond.

De praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet. ParkinsonNet staat voor een zorgvernieuwing, waarbij fysiotherapeuten en oefentherapeuten (Cesar en Mensendieck), logopedisten en ergotherapeuten uit de regio Eemland, nauw samenwerken met neurologen en parkinsonverpleegkundigen om de zorg voor parkinsonpatiënten te verbeteren.

 

Wij zijn Ynske Heddema, Hilda Eikenaar en Willeke  van Dijkhuizen

 

Telefoon: 033-4450175

Website: www.oefentherapieamersfoort.nl