Livit Ottobock Care is landelijk specialist op het gebied van orthopedische hulpmiddelen. Wij leveren prothesen, orthesen, braces, schoenen, steunzolen en steunkousen. Op onze website staat informatie over o.a. onze producten, werkwijze, vergoedingen en alle 400 locaties door heel Nederland.

In Gezondheidscentrum Cartesius kunt u op vrijdagmiddag in de even weken terecht op ons spreekuur voor Therapeutisch Elastische Kousen (steunkousen). Wij werken op afspraak.

Voor een afspraak kunt u bellen naar 088-245 2000 of via een afspraakverzoek op onze website.

Therapeutisch elastische kousen oefenen een bepaalde druk uit op het been, waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. Daarnaast wordt de afvoer van afvalstoffen en lymfevocht gestimuleerd wat klachten als vocht, pijn en/of rusteloze benen bij verschillende medische indicaties tegengaat. Veelvoorkomende medische indicaties voor het dragen van steunkousen zijn o.a. diabetes, lip -en lymfoedeem of een combinatie hiervan, spataderen, veneus oedeem en trombose.

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar komen wel ten laste van het eigen risico. Er is een verwijzing nodig van de (huis)arts. Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Livit Ottobock Care
Website: www.livit.nl
Telefoon: 088-245 2000